В доказване на лекарства с хомеопатия

Хомеопатичните лекарства се смята за стимул в собствените лечебни процеси на организма. Хомеопатите използват термина „алопатията“ или „различен от заболяване“, за да опишат употребата на лекарства, използвани в традиционната медицина, за да се противопоставят или противодействат на симптоми, които се лекува.

Предназначение на лекарства с хомеопатия

Хомеопатичните лекарите се опитват да лекуват пациентите си върху физическо умствено и емоционално ниво и всяко третиране се съобразява с индивидуалните нужди на пациента. Хомеопатията е обикновено безопасно лечение, тъй като тя използва лекарства в изключително разредени количества и обикновено има минимални странични ефекти. Неговата не токсичност го прави добър избор за лечение на деца.

Друга полза на хомеопатията е цената на лечение. Хомеопатичните лекарства не са скъпи, често по-малка част от цената на конвенционалните лекарства.

Хомеопатичното лечение е доказано ефективен подход при лечение на много често срещани болести. Настинки и грип, могат да бъдат ефективно лекувани с отрова и Bryonia. За грип след направено проучване било установено, че може да се облекчи и е два пъти по-вероятно да се възстанови до 48 часа, когато пациента взема хомеопатични лекарства.

Изследванията са публикувани в медицински списания, потвърждаващи ефикасността на хомеопатичното лечение за ревматоиден артрит. Хомеопатичните лекарства са ефективни при лечение на инфекции, проблеми с кръвообращението, респираторни проблеми, сърдечни заболявания, депресия и нервни разстройства, мигрена, главоболие, алергии, артрит и диабет.

Хомеопатията е добро лечение за предотвратяване на остри и хронични заболявания, особено ако те се намират в най-ранните етапи и където няма все още сериозно нанесени щети. Хомеопатията може да се използва за подпомагане процеса на оздравяване след операция или химиотерапия.

Хомеопатията е основана от немски лекар Самуел Ханеман (1755-1843), който е бил много разстроен от медицинската система на времето си. Вярвайки, че неговите лекове са сурови и някои от силни лекарства и лечения могат да причинят повече вреда, отколкото полза за пациентите, той прави поредици от проучвания, изследвания и експерименти. Голяма част, от който прилага директно върху себе си.

Един от най-знаменитите и дискутирани експерименти, които Ханеман провежда върху себе си е този с помощта на перуанския кора, която съдържа хинин. Съставката била известна за лечение на маларията и като средство за защита от такава. Той заключи, че хининът попаднал в напълно здрав човек, създава същите симптоми като самото заболяване малария, включително треска, висока температура, сърцебиене и пр., което е и причината, поради която тази съставка се превръща в ефективно средство за защита. След това той започнал да анализира наличните в природата средства за защита от това, което самият той нарича доказвания.

Доказванията на хомеопатични лекарства все още се съставят, чрез дозиране на здрави възрастни с различни вещества и документиране на резултатите, по отношение на дозата, необходима за производството на симптомите и продължителността на ефективността на дозата им. В тези последващи проучвания и експерименти се включили множество доброволци и колеги на Ханеман, които по онова време също се усъмнили в конвенционалната медицина и възможностите й.

Всички доказвания били събрани в продължение на няколко години в големи хомеопатични препратки наречени фармакология или материали на медицината.

Scroll to Top