Изборът на спално бельо и изборът на матрак

При избора на спално бельо, всеки атрибут на продукта се отразява на качеството и стойността. Отминаха дните, когато цената беше обозначение за качество или когато пластовете бяха избрани за самостоятелен цвят и дизайн. Днес, закупуване на легла се основава на анализ на атрибути на продукта и това може да реши как нужди си партнират с избора на окото. Разберете повече за матрак Нани.

Постелките могат да бъдат изработени от естествени или изкуствени влакна, или комбинация от двете. Съдържанието, което е най-доброто за вас, зависи от това, което търсите в продукти за легла.

Помислете и бъдете отговорни за следното:

Естествени влакна, като памук, коприна, лен или вълна са присъщи на нередности и тънкости, които допринасят за естествената красота на легла. Основното им предимство на поглъщането и порьозност, която прави бельото естествена тъкан, към която леглата реагира на промените в температурата и влажността, като по този начин се гарантира комфорт във всяка среда за сън. Естествените материи влакна са склонни да се намачка след изпиране, така че трябва да бъдат отстранени незабавно от пералнята и сушилня. Естествените влакна в спалното бельо, добре се комбинират с матраци от естествен материал. Тяхното почистване е много по-лесно.

Синтетични влакна, като вискоза и коприна са получени от целулоза или растителен протеин. Някои, модели от коприна, изработени от бамбук са от най-разпознаваемите тъкани, изработени от изкуствени влакна. Спално бельо, изработено от изкуствени влакна, често имат много от същите качества на естествените влакна в бельо и като цяло са по-трайни. Те са изключително абсорбиращи, имат мека, копринена тъкан, могат да бъдат боядисани с ярки цветове, а някои дори имат присъщи антибактериални свойства. Антибактериални качества имат и много модели матраци на пазара днес. Изкуствените влакна в тъкани се свиват при пране, така че не забравяйте да се придържа тясно към инструкциите за грижи за вашия продукт.

Синтетиката като полиестер, акрил и найлон е произведена от нефтопродукти. Фабрично изтъкана от тези влакна тя може да бъде боядисана с цветове, които са по-ярки от тези, използвани за естествен плат влакна и постелки изработени от синтетични влакна, устойчиви на бръчки. Недостатъкът, поради тяхната ниска порьозност и поглъщане е, че синтетиката може да бъде неприятна в топли или влажни условия и климат.

Смеси са комбинации от две или повече различни влакна. Обикновено този компонент има най-висок процент доминиращ в тъканта, предлага и успешна комбинация. Например, памук в смес за спално бельо и матрак, ще проявява характеристики като свежа текстура и естествен блясък, докато в същото време характеристиките на памука залагат и на здравина и по-малко свиване от това при 100% лен.

Scroll to Top