„Air“ пътните правила за ръчен багаж

Ръчният багаж е багаж, който носите в самолета с вас, докато регистрирания багаж е багажът, който се настанява в товарното отделение на самолета. Всички багажни, включващи ръчен багаж, трябва да бъдат проверени, независимо от размера.

Това какви са допустимите размери на багаж с вашата авиокомпания и летището, преди да пътувате се уточнява предварително, също както и покупката на авиобилет.

Има някои вещи и предмети, които може и не може да вземете с вас на борда на самолета. За да знаете с точност е най-добре да се свържете с авиокомпанията, ако имате някакви въпроси. Ето и малка част, за които е всеизвестно във всички авиокомпании:

Лаптопи / електрически уреди

Лаптоп, както и сешоар в ръчния багаж, биват отстранявани отделно. Това е изискване на много авиолинии днес.

Медицинско оборудване

Имате право да донесете медицинско оборудване, ако то е от съществено значение за вашето пътуване. Оборудването ще бъде проверено отделно и трябва да бъде придружено от съпътстваща документация от квалифициран медицински специалист, като например писмо от лекар.

Други елементи

Детски колички, помощни средства за ходене и инвалидни колички обикновено се допускат в кабината, но за целта ще трябва да бъдат проверени за сигурност предварително.

Опасни и забранени предмети – всичко това, което не може да вземете с вас на борда на самолета.

Музикални инструменти

Ако планирате да пътувате с голям музикален инструмент, може да се свържете с вашата авиокомпания преди резервация. Може да се наложат специални мерки, които трябва да бъдат проверени отделно.

Прием на течности

И тук съществуват ограничения за количество течности, които можете да вземете в ръчния си багаж. Ако е възможно, всички такива трябва да са опаковани, включително вода, течни или полутечни храни, например супа, конфитюр, мед и сиропи, козметика и тоалетни принадлежности, включително кремове, лосиони, масла, парфюми, спирала и гланц за устни, спрейове, в т. ч. пяна за бръснене, лак за коса и спрей дезодоранти, пасти, към които пасти за зъби, гелове, включително косата и душ гел, разтвор за контактни лещи.

Ако вземете течности в ръчния си багаж те не трябва да минават повече от 100 мл.

Изключения преди пътуване със самолет, може да направите само с някои разфасовки, по-големи от 100 мл през сигурност, ако те са за основни медицински цели, за специални изисквания към храната или съдържат бебешка храна или бебешко мляко.

Scroll to Top