Чаршафи за матраци – мода и качество

Добрият сън е гаранция за здраве. Тази теза е известна на всички. Но фактът, че здравословен сън зависи от качеството на спалното бельо и удобни матраци е аксиома. Отминаха дните, когато жените стояха на опашка за синтетични новости, които разчитат на евтинията. Днес, цената е равна на качество. Най-доброто време, за да се спестят пари за нещо друго, освен да си купите висококачествени спално бельо и матраци е настъпило.

И не е нужно да се притеснявате за това, какъв е цветът на пижамата ви, по-важно е как се грижи тя за скъпоценната ви кожа.

Лен

Ленено бельо е един от най-скъпите платове. Този материал ще поддържа температурата на тялото. Благодарение на характеристика, които дават хладно през зимата и през лятото и предотвратяват от прегряване. В допълнение, ленът напълно абсорбира влагата. Единственият недостатък на тъканта реагира слабо на гладене.

Коприна

Коприненото спално бельо е забавно, но не е евтино. И все пак ако един път сте го опитали, то навярно знаете, че цената е оправдана. Само веднъж ако си купите копринен комплект матраци, няма за миг да съжалите. Материята е приятна на допир, не губи свойствата си при пране, гладене и е отлична за красиви сънища.

Батиста

Става дума за нежно обгръща на тялото в леглото. Измиване и грижа за батиста е лесно, както и изсушаване и гладене. Единственият отрицателен ефект тук е продължителност на живота, която е сравнително по-кратка. С оглед на факта, че тъканта е много по-податлива на механични повреди от други видове тъкан.

Памук

От всички различни материи на лен, памукът е сред най-популярните комплекти. Плюсове са очевидни: цената е ниска, температурата на тялото се поддържа перфектно, бързо абсорбира влагата, издържа на пране. Единствен недостатък тук е по отношение на гладенето, докато е мокро. Това може да предизвика пресоване и изменения в материята.

Щом вече сте наясно с най-ползваните комплекти спално бельо, то време е да изберете и матрак за вашите легла.

Scroll to Top