Какво трябва да е разположението на къщата според ФЪН ШУЙ

Ако имате планове да закупите ново жилище или строеж на къща, се опитайте незабавно да вземете под внимание някои от препоръките, свързани с правилното планиране. Така ще бъдете в състояние да осигурите комфорт, хармония, благоденствие и благополучие на семейството си.

Формата на къщата или апартамента е възможно да прилича на квадрат или да бъде възможно най-близо до него. Не е необходимо да се изгради сграда във формата на букви „P“ , „G“ или „H“. Това прави трудно подвижния поток на положителна енергия. Вътре в къщата, вратата не трябва да се намира в непосредствена близост една до друга. Също така, не поставяйте вратата в предната част на прозореца. В този случай, положителна енергия, моментално ще се изпари. Разберете за някои начини около почистване на апартаменти.

Ако прозорецът на вашия апартамент се намира точно срещу вратата и не можете да го промените, лесно може да бъде отстранен чрез поставяне на саксията на перваза на прозореца, с голям цвете, например, Ficus. Според Фън Шуй растения, разположени в къща на прозореца, действат като бариера за притока на енергия и не позволявайте тя да лети из стаята. Помислете и за почистване на дворове, за да се избавите от негативната енергия около дома.

В допълнение, отварянето на входната врата на къщата или апартамента, не веднага, а само да надникнете в кухнята ще ви предпази от изпускане на положителното навън. Това може да предизвика изтичане на финансово благополучие. Отлично решение е директен коридор, свързващ залата и спалнята. И накрая, ако изграждате двуетажна къща, помислете за следното правило: местоположението на спалните, баня или тоалетна непременно ще доведе до смущения в съня и общото здравословно състояние.

ФЪН ШУЙ ХОЛ: Според Фън Шуй холът трябва да се намира в центъра на къщата. В допълнение, тя трябва да бъде много голяма и просторна стая, защото там се поместват всички членове на семейството, както и гости. Дневната трябва да бъде много добре за покривана през деня и нощта. Желателно е, слънчевата страна да има голям прозорец в тази стая. В центъра на тавана е необходимо да се поставя полилей и от двете страни на другите източници на светлина. Обикновено в съвременните семейства концентрацията на енергия в центъра на хола е телевизор или система за домашно кино. Опитайте се да позиционирате най-важният инструмент със следните правила: TV, разположен от южната страна, привлича отношение, слава и признание; в юго-изток – помага за привличане на пари и финансово благополучие; в юго-запад – дава любов, взаимно уважение и добри отношения между членовете на семейството; други области в дадена ситуация ще бъдат неутрални. Меката мебел – дивани и столове – трябва да се поставят с гръб към стената, така че зад тях да не св намира врата или прозорец. Освен това, в хола трябва да се разполагат и саксийни растения. Предпочитание трябва да се дава на цветовете със заоблени или овални листа, които растат нагоре. Смята се, че най-увисналите листата на растенията източват енергията си към Земята.

Ако някога се наложи да потърсите помощ за дома, то не забравяйте за екип по почистване на мазета и тавани.

Scroll to Top