Топ митове в маркетинга

Съществуват истини  заблуди. В едни от тях ние е по-добре да вярваме, но за други истината остава на първо място. Ето, защо по отношение на бизнеса не трябва да правим компромиси, а когато става дума за маркетинг онлайн, то нека обърнем внимание и на някои топ митове:
Маркетинг съдържанието е същото като SEO. Изберете на помощ viking

Ако не получите продажби, маркетинговата кампания е неуспешна.

Грешни мисли. Понякога, популярността на марката е по-важна от продажбите. Информираността за марка създава страстни клиенти и ги кара да се връщат. Често маркетинг съдържанието, особено когато то се провежда на социалните медии, се опитва да изгради марка, вместо да продава продукт. И двете имат голяма стойност.

Това не е нищо повече от публикации в блога

Публикациите в блога са само един вид инструмент, използван в маркетинг съдържанието. Видео, аудио, под касти, текстово съдържание и смес от всички няколко примера за маркетинг съдържание по време на работа.

Всичко, което трябва да направите за по-добро представяне е да създадете нещо.

Късмет с това. Когато нещо е вирусно, това е, защото някои неизвестни фактори с тежка доза късмет са хвърлени Забелязали ли сте, че много от вирусното съдържание идва от камерата на телефона на някого? Не става въпрос за изразходване на най-много пари. Става въпрос за това, което всъщност, хората наистина не знаят за какво става дума.

Големи марки харчат милиони долари, като се опитват да произвеждат вирусно съдържание, но през повечето време това не работи. Просто се създава качествено съдържание. Ако такова е вирусна, броите себе си за късметлия.

Колкото повече толкова по-добре

В първите дни на маркетинг съдържание всичко е количество. Колкото повече статии, публикувани, толкова повече търсачките ще ви намерят. Днес, това е за качество. Високото качество на съдържание е най-добрият шанс да се справите добре с течение на времето. „Качество“ е субективно понятие, но не играе номера или игра. Представлява вашата марка с високи постижения.

Можете да използвате автоматизирани инструменти

Някой ден, някой ще разбера как да се автоматизира създаването на качествено съдържание, но досега това не се е случило. Не използвайте автоматично създадено съдържание.

Scroll to Top