Нуждаете се от гъвкавост? 6 невероятни работи с гъвкаво работното време

До сега, повечето от нас знаят, че стандартен работен ден трае 5 дни от седмицата по 8 работни часа. За това допринасят и качествени офис мебели. Такива може да видите тук:

http://technology-abc.eu/item/153-%D1%81%D0%BF%D0%B5%D1%86%D0%B8%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD-%D0%BE%D0%BD%D0%BB%D0%B0%D0%B9%D0%BD-%D0%BC%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D0%B7%D0%B8%D0%BD-%D0%B7%D0%B0-%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B5.

Такава работа, обаче не за всеки. Това е регламентиран начин на работа, който може да бъде много негъвкав и неустойчив. За тези, които обичат да работят в определени часове на деня – може би много рано или много късно – или далеч от шума и суетата на един офис, стандартната работа просто не е най-добрият вариант.

Но имаме късмет, че в днешно време има много повече алтернативни възможности за кариера на разположение. Само преди няколко десетилетия, търсенето на алтернативна кариера бе предопределено да се провали. Сега има възможност навсякъде – особено с навлизането на интернет – което означава намиране на пълноценна и гъвкава кариера в рамките на по-тесен обсега от всякога. Ако и вие сте в търсене на такава работа, това може да ви е полезно: https://www.office1.bg/LENOVO+YOGA+510+14%60%60+TOUCH+I7+8GB+1TB+M430+2GB+WINDOWS-c4803-a2035200080/.

Тук са 6 кариерни предложения за тези, които търсят да се откъснат от традиционните 5-8.

  1. Работа на открито като градинар или озеленител

Обичате ли да сте навън на чист въздух и работа сред природата? Работа като градинар или озеленител може да бъде перфектната роля за вас. Независимо дали става дума за засаждане, подрязване, косене, плевене, поливане или предпазване от вредители, винаги има много да се направи, когато става въпрос за поддържане на външни пространства.

Само не забравяйте да се инвестирате в добър дъждобран и чифт градинарски ръкавици!

  1. Учете английски като чужд език

Преподаване на английски като чужд език се превръща в доходен отрасъл и можете да изберете дали искате да го направите от вашата страна или в чужбина. Всичко, от което се нуждаете, е малко обучение.

Можете дори да научат нов език себе си!

  1. Отворете онлайн магазин

Продажба на стоки чрез онлайн магазин е чудесен начин да се печелят пари. Електронната търговия е във възход, тъй като все повече клиенти избират да купуват продукти онлайн, вместо да пазаруват в магазина. Независимо дали се продават продукти, които можете да направите сами или такива, които са с произход от търговец на едро е много лесно да се изгради професионално изглеждащ онлайн магазин, който отразява вашата марка личност.

  1. Споделяйте знания чрез писане и говорене пред публика

Писането и говоренето в области на компетентност може да бъде много удовлетворяващ начин да се печелят пари. И тук съвсем не е нужно да напишете следващия бестселър, всичко, което трябва е достатъчно доверие, за да се вземат на сериозно като законен източник на знания, и стремежа да споделяте това знание с други хора, независимо дали това е чрез една електронна книга, семинар, подкаст, разговори или видео.

Ключът е страст. Дори да не сте велик писател или говорител, може да работите това. Хората са привлечени от ентусиазма и ако знаете нещата те ще искат да чуят и да научат от вас. Помислете за написването мнения гости за сайтове в индустрията за изграждане на доверието ви онлайн. Ако трябва вземете един курс по публично говорене, ако искате да подобрите своите умения за комуникация.

  1. Фитнес инструктор като личен треньор

Ако сте страстни по отношение на личното си здраве и фитнес може да предадете това и на околните. Може да отворите своя зала където да представяте физически упражнения и да давате съвети?

Самостоятелно заетите лични треньори имат лукса да определят собствените си часове работа, когато пожелаят. Помислете да започнете обучение с опитен треньор като чирак. Има също сертификати на разположение, които са препоръчителни пред клиенти и работодатели.

  1. Станете масажист

Масажната терапия може да бъде възнаграждение в кариерата за тези, които обичат работата с хора и им помагат да се отпуснат. Като масажист на свободна практика можете да зададете свой собствен час, да бъдете мобилни или да работите от студио и да се срещате с много различни хора. Друга възможност е да се работи за съществуващо студио за масаж, за да си гарантирате, че сте на редовна работа.

Преди стартирането на кариера като масажист, ще трябва да завършите програма за обучение и да има между 330 – 1000 часа опит! За да практикувате като масажист също ще се нуждаят от лиценз. Ставайки масажист може да вземе нещо от няколко месеца до няколко години, така че това за по-дълъг срок и опция, която може да преследвате преди отказването от настоящата си работа изцяло.

Не забравяйте, че времето е също толкова важно, колкото и парите и ако мразите начина, по който харчите всеки ден, може би е време да направите промяна.

Scroll to Top