Как да ароматизираме тялото с подходяща козметика

Много пъти чуваме старата народна приказка: „Трай, бабо, за хубост“, но какво всъщност значи тя. Готови ли сме да се подложим на всичко в името на красотата и още десетки въпроси изникват в главите ни, когато заговорим за нейно величество Красотата.

Всички хора се потят, но много не са съвсем наясно, че не потта е тази която мирише неприятно. Отблъскващите ухания се появяват, когато потта се смеси с кислород и микробите по тялото и във въздуха. Тогава се получава специфичният аромат, които често кара околните да се мръщят. Вижте за хидратираща и успокояваща козметика за тяло.

И тук е мястото да споменем, че потта няма своя миризма. Всичко, което долавяме от потенето е в резултат от смесването на отделената течност с активните бактерии по кожата ни. Те се развиват най-добре на топли и влажни места и именно тях трябва да виним за вмирисването на телата си.

Когато се потят 90% от възрастните хора имат усещане за неприятна миризма и в стремежа да я отстраним не винаги предприемаме правилния ход. Красотата и привлекателността у всеки човек не е пряко свързана с мириса, които носи, но нека си признаем, че колкото и привлекателна и сексапилна да е една дама и колкото и мъжествен и екзотичен да е един мачо, когато ни лъхне острата миризма на под, автоматично сензора ни за възприятие на красивото излъчване бива нулиран.

Потта е не само неприятна, но и ни кара да се чувстваме не красиви. Преди обаче да се впуснем в битка с нея, трябва да узнаем защо се потим. Много пъти при нарушения на обмяната на веществата, а друг път заради хормонално разстройство, тялото отделя неприятната миризма.

До тук добре, установихме, че потта ни загрозява, в резултат от бактериите.

Ролята на дезодоранта е да приглуши неприятната миризма, обвивайки я в своята собствена обвивка, а по този начин възпира и разпространението на бактерии и обилната влажна среда. Потенето обаче не се стопира, независимо кой дезодорант използваме и коя марка сме избрали. От значение за по-добро състояние правилната и редовна хигиена.

Scroll to Top