Как да изберем столове за офис

Обзавеждайки офиса си, ни се съобразяваме с редица фактори – бюджет, стил, удобство и др. При избора на столове обаче, най-важно безспорно е ергономичността.

Прекарвайки осем часа седнали, ние ще искаме да се чувстваме комфортно и тръгвайки си от офиса да не усещаме болки в гърба.

Ето какво трябва да знаем, когато избираме столове за офис:

Ергономичност

Всеки човек е с различен ръст и телосложение. За да бъде столът му удобен, той трябва да има възможност да се адаптира. Задължително е седалката на стола да се регулира, така че служители с различна височина да поставят свободно стъпалата си на пода, когато седят. Подвижните подлакътници също са предимство, както и възможността за завъртане на целия стол. Опората на кръста и врата е голям плюс и гаранция за удобство. Все пак всеки търси най-доброто.

Когато столът ни е разделен на седалка и облегалка, облегалката трябва да има функция за регулиране и стопиране. Когато са слети, задължително за облегалката е наличие на извивка напред точно зад кръста. Тя запазва естествената поза на гръбначния стълб.

Материал

Обикновено основата на офис столовете е здрав метал, рядко това е дърво. Важно е сглобките да са стабилни и здрави. Седалките и облегалките са облицовани с дунапрен и тапицирани. Най-добрите материи са дишащите, макар класика винаги да е била кожата.

Стил

Освен удобен, офис стола трябва да отговаря и на обстановката в офиса. Няма как да съчетаете ултра модерните бюра с обикновен дървен стол. Избере нещо подхождащо на интериора.

Ако се налага да направите някакъв компромис относно обзавеждането на дома или офиса, нека той не е точно със столовете.

Scroll to Top