5 лесни стъпки за по-чиста и по-организирана бебешка стая

Съвет: Знаете ли, че най-високата концентрация на акари в дома може да се намери в леглата, на вашите деца докато спят? За да убиете акарите, трябва да сте стриктни по отношение на хигиената. Всички легла, матраци и завивки, трябва да се измиват в гореща вода. Това е желателно да се прави веднъж седмично, ако акарите са реален проблем.

Какъвто и да е случаят, щом се касае за стаята на вашето малко дете трябва да сте стриктни. Ето и 5 стъпки, за да бъдете изумени от това колко по-свежа и по-подредена може да е стаята на малкия ви човек!

Отстранете елементарното – това винаги трябва да бъде първата стъпка – няма смисъл да се опитвате чистите около неща, които вече са остарели. Поръчайте извозване на старите мебели от тук: http://xn--80aa7ac7b.bg/%D1%85%D0%B0%D0%BC%D0%B0%D0%BB%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%B8-%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BF%D0%BE%D1%80%D1%82%D0%BD%D0%B8-%D1%83%D1%81%D0%BB%D1%83%D0%B3%D0%B8-%D0%B2-%D1%81%D0%BE%D1%84%D0%B8%D1%8F.

Сортирайте – облеклото, играчки, за които детето ви е вече нараснало могат да бъдат дарени или подарени на други по-малки деца, които да се нуждаят от тях. Ако някои елементи са прекалено износени, рециклирайте ги. Същото важи и за играчки и книги.

Време да се почисти – започнете от почистване запрашаването на цялата стая от горе до долу. Започнете с вентилатор на тавана, ако имате такъв. След това, почистете всички врати и дограма. На следващо място, прах картини и мебели. Накрая, прах по цокли. Завършете с обилно почистване с прахосмукачка на пода – ще се изненадате колко много прах ще се е натрупал върху него! Вижте и фирма, която почиства апартаменти: http://smetishte.com/pochistvane-na-apartament.

 

Измийте всички легла – чаршафи, завивки, матрак, легло, платове и покрития и т.н. Това също е един добър момент да замени старата възглавницата с нова. Измийте всички прозорци (само не забравяйте да следвате инструкциите за почистване внимателно). Измийте всички тъкани и играчки (не забравяйте да отстраните батериите, ако има такива).

Прозорци и цокли – по тях най-често остава лепкави малки пръстови отпечатъци, затова е важно периодично да бъдат почиствани.

Почистете настилката – твърдата подова настилка, може внимателно да се измива с шампоан. Дори меките килими могат да бъдат изпирани с такъв, за да имат повече мекота и нежност. Разберете тук и за фирма по почистване на мазета и тавани: http://fori.eu/pochistvane-na-tavani-i-mazeta-s-chicho-fori.

 

 

Scroll to Top