Козметика против целулит

Днес, повече и по-често се срещаме по улиците хора с наднормено тегло. Но, който насърчава натрупването на телесна маса? Дали сами сме си виновни, в резултат на неправилно хранене, дали цифрите на кантара са се наговорили да работят срещу нас?

В един подобен омагьосан кръг попада всеки трети на планетата. В резултат на детски фактори, често и ние се оказваме в листата на „затлъстели“. Но не за диети и здравословно хранене ще говорим сега, а за проблема целулит.

Целулитът е известен още като портокалова кожа. Той засяга предимно представителките на нежния пол и е в резултат на натрупване на отпадъчни води, води, мазнини в клетъчния подкожен слой. Вижте за антицелулитен серум atache.

Целулитът днес е често срещано явление, което се наблюдава, както при по-възрастни жени, така и при млади момичета.

Именно заради честото му проявление днес в различните възрастови групи и в резултат на заседналия начин на живот, все повече известните козметични компании измислят иновативни продукти за бързо справяне с него.

Разбира се съществуват и някои закономерности, които трябва да бъдат отбелязани, защото и най-великото откритие в създаването на козметичен продукт срещу целулит не може да работи самостоятелно. Те са:

Забравете за бързото хранене – много погрешно е разбирането у много дами в наши дни, че след като за закупили най-новия и скъп козметичен крем срещу целулит той ще се пребори, напук всички глезотии, които поглъщат ежечасово. Забравете за базата закуска, за тестените и сладки изделия. Превърнете диетата си в начин на живот, дори, когато кремът срещу целулит е свършил своята работа;

Физическа активност, спорт, разходки – не забравяйте за силата на движението – целулитът е плод на заседналия начин на живот, а движението допринася за изхвърляне на всички запаси. Освен мощната сила на козметичните продукти срещу целулит, които допринасят изгарянето на мазнини и отделянето на излишни води, движението е помощникът в тази битка;

Ограничете стресът – колкото и невъзможно да звучи, опитайте се да минимизирате вредата от него. Стресът подтиква към прибягване към по-големи порции, а емоционално състояние често е причина за проблеми с фигурата.

Дефицит на сън – хроничната липса на сън води до факта, че тялото започва да произвежда хормон, отговорен за апетита. Също така потиска производството на лептин – хормон, който „убива“ апетита.

Премахването на лоши навици от живота, в съчетание с козметика срещу целулит ще ви даде награда фино и красиво тяло!

Scroll to Top