Какво не трябва да допускаш в своята спалня

В стаята, където спите, всичко трябва да бъде подчинено на основната точка: мир и здравословен сън. Затова и не трябва да се правят компромиси с чистотата и реда.

Силният и здравословен сън е много важен. Той насърчава и психическо здраве, щастие и благополучие. Първата стъпка към тази мечта е да се създаде пространство, което ще приспи, ще накара да се отпуснете и няма да ви напомня за стреса и многото нерешени въпроси.

Ето и мнението на интериорните дизайнери, експерти по осветление и специалисти в съня, за нещата, които трябва да бъдат отстранени от спалнята. С леки реформи в спалната зона, сънят ви ще стане по-пълноценен и здрав. Разбира се не е нужно да изкарате матрака на двора, достатъчно е само да ограничите, следните:

  1. ДОМАШНИ ЛЮБИМЦИ

Според проучвания, 30% от собствениците на домашни любимци, които им позволяват да спи в леглото с тях  се будят през нощта, най-малко веднъж. Ако искате непрекъснат сън през нощта, кучето ще трябва да се премести в друга стая.

  1. ХРАНА

Важно е да не се яде в спалнята. Храната изпраща погрешни сигнали към мозъка.

  1. РАБОТА

„Вашата спалня е светилище, а не на работното място“!

Работата в леглото, най-вероятно ще бъде изнервяща и ще допринесе за болка в главата.

  1. МОБИЛНИ ТЕЛЕФОНИ И ДРУГИ ДЖАДЖИ

Синята и бяла светлина, излъчвана от цифровите екрани, предотвратява производството на хормона на съня в мозъка – мелатонин. Наред с това телефоните пречат да се отпуснете в резултат на входящи обаждания или съобщения, обновяване на акаунти в социални медии.

  1. СИНЬО И БЯЛ ЦВЯТ В ИНТЕРИОРА

Нюансите на хладно синьо и бяло потискат продукцията на мелатонин, така че е добре да сте подготвени за аварийни ситуации. Тези цветове често се използват в офиси, спортни зали и оперативни и болнични заведения. Не е необходимо да създавате подобна среда в къта ви за почивка.

Уверете се, че електрическата крушка в спалнята има топъл и мек блясък светлина, който може да се регулира.

  1. СВЕТЛИ СТЕНИ

Избягвайте червено, оранжево или светло розово.

Вашата спалня трябва да е подходяща за почивка и релакс, а не да събужда свръх емоции. Тук от полза ще са подматрачни рамки, които да допълнят нужния комфорт в леглото.

  1. ГОЛЕМИ МЕБЕЛИ

Смесицата от мебели е един сигурен начин да направите сами интериора. В такава стая обаче може да се окаже трудно е да се отпуснете, когато пред очите ви има твърде много светлината или открито пространство. Нека голямото в тази зона от дома е леглото с матрак Тед. Всичко останало може да запази стандартни размери.

Scroll to Top