Петна от вино по килими – как да се справим

Прекарвате времето си с приятели и семейство в хола си, отпуснете се и пийте отлично вино. Но изведнъж някой случайно изсипва чаша червено вино на белия ви килим. Подчертано е не само собственикът, но и гостите.

Какво трябва да се направи, за да се премахне това ужасно петно? Не се безпокойте, че експертите казват, че има многобройни методи за премахване на тези петна от килима.

Най-добрият начин е да се обадите на професионална компания за почистване и те ще ви помогнат да се справите с нея. Но в същото време можете да го направите сами, ако се опитвате да спестите пари.

Когато имате петна от червено вино, най-добрият антидот е бялото вино. Бяло вино ще противодейства на ефекта на червеното вино и ще направи отстраняването много по-лесно.Всичко, което ви трябва, е да навлажнете кърпа с бяло вино. Изчакайте, докато реакцията започне, след това накиснете петното с чиста кърпа, почистете килима с вода и специален препарат.

Друг начин за премахване на петна от килима е бяла сода или пенлива минерална вода. Неговият химически състав ще помогне да се премахне точката от килимните влакна, а съдържанието на сол ще служи като буфер за предпазване от проникване на боята във влакната.

Друго добре известно средство за отстраняване на петна от червено вино е водороден прекис. Необходимо е овлажняването на петна с 3% разтвор на водороден прекис и да изчакате няколко минути, след което да се изплакне с вода.

Ако имате бял килим, просто трябва да държите в къщи няколко различни инструмента за почистване на килими. Следващия път, когато срещнете упорити петна, може да потърсите фира за извозване: http://bezvredno.com/izvozvane-stari-mebeli-dezinfektsiya.

Scroll to Top