Стягане на бедрата – тайната, която трябва да знае всяка жена

В началото на темата нека уточним, че една от проблемните зони на всяка трета жена са бедрата. Ето, защо упражненията за сваляне на бедра, за тяхното стягане и поддръжка налагат много повече усилия и време. И нека не забравяме, че бедрата са онази част от тялото ни, която значително по-лесно трупа килограми, отколкото успява да ги сваля. В съчетание на няколко упражнения всяка дама може да постигне видими резултати – стягане на бедрата, а плода от усилията ще настъпи само след продължителност и постоянство.

Педалиране е вид упражнение, което се изпълнява в тилен лег и наподобява каране на велосипед. В него участват таза, мускулите и ставите около него. В изпълнение на педалиране упражнение, мускулите на краката трябва да са изцяло отпуснати, за целта движенията се изпълняват ритмично и бързо. Въртенето на колела във въздуха се прави в началото от 40 изпълнения, които с времето се увеличават на 150.

Ножица е упражнение за сваляне на бедра, което започва от тилен лег и с отвесно повдигане на краката. За целта колената остават максимално свити, а мускулите изцяло отпуснати. За да се постигне ефекта на ножицата, бедрата се кръстосват бързо едно пред друг. Изпълнението на упражнението се прави бързо и с помощта на отпуснатост в мускулите.

Молив е упражнение за сваляне от размера на бедрата, в което отново в легнала позиция на една страна, повдигате горния крак. Във въздуха с кръгови движения изписвате цифрите от едно до десет и обратното. Следва същото и с другата страна. Не напрягайте и не стягайте мускулите, докато тренирате, за да не се получи другият ефект.

За всеки тип упражнения срещу дебели бедра помагат и ежедневни масажи на проблемните зони. Много ефикасни са те в съчетание с подходящи кремове и антицелулитни терапии.

При вземане на душ след упражненията редувайте топла с хладка вода в зоната на бедрата. Студения душ подобрява кръвообращението, тонизира и спомага в борбата срещу целулита.

Важно: При сваляне от обиколката на бедрата, трябва всички упражнения, които натоварват мускулите от крака, като клякания да са изключени. Такива са повдигания на пръсти и напрягане на мускули. Обратен ефект може да има ако вместо да се борим с обиколката на бедрата, допринасяме мускулите да растат.

Scroll to Top