Как да подобрете качеството на въздуха в дома с климатик

Домът е сърцето на нашите светове. Точно там ядем, спим, къпем се, забавляваме и правим повечето неща от живота си. Въпреки че всички тези дейности допринасят за нашата релаксация и удоволствие, те също могат да причинят натрупване в резултат на замърсители като изгаряне на газове и частици прах.

Вътрешните алергени и замърсители достигат своя връх през зимата, когато домовете са запечатани срещу студа. Качеството на въздуха в закрити помещения може да пострада, когато домовете са затворени здраво и са построени с неправилни материали. Ето някои указания, които да ви помогнат да направите дома си по-здравословен.

Започнете с избора на инверторен климатик: http://ddclima.bg/klimatik/stenni-klimatici/fuji-electric-rsg-09luca-2.

Замърсителите във въздуха могат да причинят лошо качество на въздуха в помещенията, което може да повлияе на здравословното състояние на вашия дом и на това, колко удобно той се чувства. За щастие има решение на повечето проблеми с качеството на въздуха.

5 лесни стъпки за подобряване на качеството на вътрешния въздух

Почиствайте Прах с влажна кърпа и не забравяйте труднодостъпните места, като например вентилаторите на тавана и горната част на хладилника.

За да избегнете потенциално вредни изпарения, купувайте нетоксични, неаерозолни, безцветни почистващи продукти. Сменяйте редовно филтъра на климатика и на прахосмукачка.

Изсмучете химичните вещества и алергени, които могат да се натрупват в домашния прах в продължение на десетилетия. С помощта на вакуум с филтър може да намалите концентрацията на олово във вашия дом. Може също така да се отървете от други токсини, като бромирани химически вещества, прашец и растения, които цъфтят, домашни любимци и прахови акари.

Използването на прахосмукачка, която има силно всмукване, въртящи се четки и филтър, гарантира, че прахът и мръсотията няма да се издухат в изпускателната тръба. В зоните с голям трафик вакуумирайте едно и също място няколко пъти. Не забравяйте стените, ръбовете на килимите и мека мебел, където се натрупва прах. За най-добри резултати правете вакуум два или повече пъти всяка седмица и редовно измивайте филтъра си.

Новите микрофибърни мопове (и прахосмукачки), според сведенията, улавят повече прах и мръсотия, отколкото традиционните влакна и не изискват каквито и да било почистващи разтвори.

Подложката за врати значително намалява количеството мръсотия, пестициди и други замърсители, които навлизат във вашия дом. Ако подложката е достатъчно голяма, дори и тези, които не изтриват обувките си, ще оставят повечето замърсители на  нея отколкото във вътрешността на дома ви.

Scroll to Top