Къщата край морето е здраве – или защо да купувате имоти по Черноморието

Една къща край морето ще ви направи здрави и спокойни, уверени. Морският бряг лекува всичко!

Морската вълна измива всички болести, твърди известният гръцки лекар Хипократ.

Ако търсите да купите изгодни имоти, изберете правилната агенция за недвижими имоти.

Как точно влияе морският климат и солената морска вода върху човешкото тяло?

Учените от Европа проведоха няколко проучвания по този въпрос и стигнаха до следните резултатите – живеенето край морето е много полезно за физическото и психическото здраве. Ако морето е винаги близо – здравето и благосъстоянието са гарантирани!

Проучване, проведено от Европейския център за мониторинг на околната среда през 2013 г., както и общественото здравеопазване с участието на 48 000 000 души, показа, че хората, живеещи в близост до морето, са с 12% по-малко боледуващи от тези, които не живеят край морето. Хората, които избират да живеят край морето, често се движат – ходят и плуват, което също така влияе положително върху тяхното физическо и психическо състояние.

Учените отбелязват, че морската вода и въздухът на брега на морето са много наситени с микроелементи: соли, йод, натрий, натриев хлорид, магнезий и др. Те подпомагат регенерацията на клетките и поддържането на здравословно вътреклетъчно налягане. Всичко това позволява на морския климат да влияе благоприятно на почти всички процеси, които се случват в човешкото тяло и нервната му система.

Според учените, морето, съдържа максималното количество полезни соли.

Други изследователи – от университета в Ексетър във Великобритания, също са открили няколко доказателства за ползите над здравето от живеене в непосредствена близост до плажа. Те дори разработиха специална терапия, основана на „контакт с морето“.

Морският климат, подобрява физическото и психическото човешкото здраве, прави хората по-спокойни и издръжливи, а една вила с изглед към океана, действа като истинска антистрес терапия. Стига да имате възможност, може да заложите и на луксозни имоти с подходящо разположение.

Дори ако нямате сериозни и хронични заболявания, морето може да ви направи по-здрави, по-здрави и по-красиви.

Психологическият ефект на простото съзерцание на морето, неограничената перспектива помагат на човешкия организъм да се справи с депресията, стреса, професионалното изгаряне и умората. Когато погледнете безкрайната морска повърхност, подсъзнателно намирате и виждате повече възможности за себе си в различни житейски ситуации, а също и да реагирате по-спокойно на събития, които предизвикват стрес.

За човешката психика е много полезно да се почувства, че морето е наблизо. В допълнение, шумолене на вълни, измерени и постоянни, ни напомня за най-ранните звуци, които човек долавя в корема на майката – звука на сърцето на майката. Когато зародиша, долавя този звук е в абсолютна почивка и хармония – това се запазва в нашето подсъзнание, така звукът на вълните действа невероятно отпускащо на всеки човек.

В допълнение към звуковия ефект се придава усещане за дежа вю от плуване в солена вода, което повече напомня на нашето подсъзнание за спокоен живот в околоплодната течност. Всичко това работи като мощна анти-стрес терапия изцеление и с изключение на тревожност и притеснения и създава комфорт, хармония и мир.

След всичко казано, как да не помислите за малък имот около брега на морето? С посредничеството на агенцията, всичко това може да стане реалност.

В крайна сметка, морският климат засилва имунитета, увеличава устойчивостта на тялото към инфекции, прави по-спокоен, по-здравословен и по-щастлив всеки човек.

 

 

Scroll to Top