Къщата край морето е здраве – или защо да купувате имоти по Черноморието

Една къща край морето ще ви направи здрави и спокойни, уверени. Морският бряг лекува всичко!

Морската вълна измива всички болести, твърди известният гръцки лекар Хипократ.

Ако търсите да купите изгодни имоти, изберете правилната агенция www.ues.bg.

Как точно влияе морският климат и солената морска вода върху човешкото тяло?

Учените от Европа проведоха няколко проучвания по този въпрос и стигнаха до следните резултатите – живеенето край морето е много полезно за физическото и психическото здраве. Ако морето е винаги близо – здравето и благосъстоянието са гарантирани!

Проучване, проведено от Европейския център за мониторинг на околната среда през 2013 г., както и общественото здравеопазване с участието на 48 000 000 души, показа, че хората, живеещи в близост до морето, са с 12% по-малко боледуващи от тези, които не живеят край морето. Хората, които избират да живеят край морето, често се движат – ходят и плуват, което също така влияе положително върху тяхното физическо и психическо състояние.

Учените отбелязват, че морската вода и въздухът на брега на морето са много наситени с микроелементи: соли, йод, натрий, натриев хлорид, магнезий и др. Те подпомагат регенерацията на клетките и поддържането на здравословно вътреклетъчно налягане. Всичко това позволява на морския климат да влияе благоприятно на почти всички процеси, които се случват в човешкото тяло и нервната му система.

Според учените, морето, съдържа максималното количество полезни соли.

Други изследователи – от университета в Ексетър във Великобритания, също са открили няколко доказателства за ползите над здравето от живеене в непосредствена близост до плажа. Те дори разработиха специална терапия, основана на „контакт с морето“.

Морският климат, подобрява физическото и психическото човешкото здраве, прави хората по-спокойни и издръжливи, а една вила с изглед към океана, действа като истинска антистрес терапия. Стига да имате възможност, може да заложите и на луксозни имоти с подходящо разположение.

Дори ако нямате сериозни и хронични заболявания, морето може да ви направи по-здрави, по-здрави и по-красиви.

Психологическият ефект на простото съзерцание на морето, неограничената перспектива помагат на човешкия организъм да се справи с депресията, стреса, професионалното изгаряне и умората. Когато погледнете безкрайната морска повърхност, подсъзнателно намирате и виждате повече възможности за себе си в различни житейски ситуации, а също и да реагирате по-спокойно на събития, които предизвикват стрес.

За човешката психика е много полезно да се почувства, че морето е наблизо. В допълнение, шумолене на вълни, измерени и постоянни, ни напомня за най-ранните звуци, които човек долавя в корема на майката – звука на сърцето на майката. Когато зародиша, долавя този звук е в абсолютна почивка и хармония – това се запазва в нашето подсъзнание, така звукът на вълните действа невероятно отпускащо на всеки човек.

В допълнение към звуковия ефект се придава усещане за дежа вю от плуване в солена вода, което повече напомня на нашето подсъзнание за спокоен живот в околоплодната течност. Всичко това работи като мощна анти-стрес терапия изцеление и с изключение на тревожност и притеснения и създава комфорт, хармония и мир.

След всичко казано, как да не помислите за малък имот около брега на морето? С посредничеството на Unique Estates, всичко това може да стане реалност.

В крайна сметка, морският климат засилва имунитета, увеличава устойчивостта на тялото към инфекции, прави по-спокоен, по-здравословен и по-щастлив всеки човек.