Модерните раници – топ тенденцията на пролет-лято 2018

Историята на раницата започва много отдавна. Сигурни сме, че дори не сте предплащали, колко назад е това във времето.

За предшественика на днешната модерна раница се смята първата такава чанта намерена от археолозите. Приписва се, че била на примитивният човек, който живеел в алпийските планини. Впоследствие учените му дали името Ети. Раницата му изглеждала като мека квадратна кутия, ушита от кожа и закрепена към дървена рамка. Човекът от епохата на халколита също носел тежестта върху гърба си, като по този начин разпределял товара на цялото тяло. Подобни археологически конструкции, са открити в гробниците, разположени на различни места и принадлежащи към различни епохи.

Първите документи, свидетелстващи за прототипа на модерна раница, са американски записи от втората половина на 17-ти век. Те говорят за задължителния обект за пренасяне на всякакви доставки, като част от пехотинските униформи. Военни раници са използвани като индустриални везни още през 1904 г. След това норвежкият Ole Bergans регистрира първия си патент. Продуктите му са с удобна практична форма и са ушити от леки материали, като по този начин се увеличава възможността за правилно разпределение на товара и количество товари. Военните раници стават прототип на модерен аксесоар.

Модерни раници – тенденция на пролет-лято 2018 сезон

Разнообразието от аксесоари в женския арсенал не е изненадващо. Чанти с различни форми и размери от торбички за чанти до торбички – изглежда, че красива половина от човечеството все още може да излезе. И нищо, което да се измисли и не е необходимо. Това не е нищо друго, което казва голямата мъдрост: всичко ново е добре забравена стара. Тенденцията на сезона този път – модни раници 2018 г., които не само завладяха женските сърца, но буквално наводниха улиците на Европа. Удобен, практичен и, разбира се, по-подходящ от всякога, този аксесоар е на върха на своята слава.

 

 

Scroll to Top