Начало – тайната на успеха при създаването на уебсайт

Тайната на успеха при създаването на уебсайт е от части самата визия – уеб дизайна, отчасти самият пълнеж и отчасти позиционирането му.

Началната страница на всеки сайт е най-посещаваната. Предава се от посетители, които са научили за ресурса чрез препоръки, реклами, визитки, листовки. Чрез търсачките повечето интернет потребители също стигат до началната страница. Всеки знае, че първото впечатление е най-важно. Въпросът е дали ще имате нов клиент или не. Ето защо е необходимо фирмата да бъде представена по такъв начин, че посетителят да има желание да продължи да се запознава с материала на обекта и в бъдеще да използва услугите на компанията. За това от полза може да е: http://webdesignbulgaria.net.

Ако желание да поставите на главната страница цялата налична информация, защото не искате да пропуснете най-важното нещо, рискувате да я претоварите.

Снимки с директора, мениджърите и др. ще изглежда изключително непрофесионално. В случаи, че поставите клип е много важно кой играе във филма, но за компанията е необходимо да представят своите стоки и услуги. Разбира се, не е излишно да подчертаете опита на екипа, но е по-добре да го направите в съответната секция на сайта.

Изскачащи прозорци. Някои се стремят да покажат всички промоции още с пристигане на посетителя. Подобно решение ще изплаши повечето клиенти, тъй като много от тях веднага ще затворят сайта.

Дълъг текст за компанията и нейната история. Разбира се, това е много важна информация, но не поставяйте голяма част от текста на главната страница. Най-добре е да се подчертаят предимствата на компанията, в която точките, споменати от възрастта на фирмата, сферата на услугите, професионализма на служителите и т.н. Това отнема по-малко ценно пространство и увеличава шансовете, които посетителите ще прочетат до края. И за тези, които искат да прочетат пълната версия на историята на компанията, можете да направите връзка към раздел: „За нас“.

Рекламни банери. Изненадващо, някои корпоративни сайтове публикуват реклами на други компании на видно място, а не 1-2 спонсори. Изглежда изключително непрофесионално и затваря ресурса, който може да донесе печалба за сметка на нови клиенти, а не за сметка на рекламата.

Какъв материал е по-добре да се постави на главната страница, създавайки уебсайт:

Информация за стоки и услуги – направете по-добре структурирано: кратко описание + снимка.

Последни промоции – вашият сайт е много по-ефективен от всички листовки. Рекламирайте активно, не забравяйте да актуализирате информацията за промоциите в уеб ресурса.

Фирмени новини – това подчертава сериозността на компанията, когато има нещо да се каже.

Портфолио от произведения – ако дейността е свързана с предоставянето на услуги, строителство и т.н., тогава е необходимо да се потвърди качеството с конкретни примери.

Контакти (телефон, офис, работен режим) – обикновено тази информация се намира в горната част на сайта или в долната част. Най-добре е да удвоите всички страници на ресурса.

Като спазвате тези съвети, ще може да създадете уебсайт, който ще има висока конверсия ще реализирате печалба.

Използвайте за съдействие услугите на Уеб Дизайн България.

Не забравяйте, че само създаването на качествен уеб сайт с отличен уеб дизайн ще ви помогне в трудното развитие на интернет пазара.

Scroll to Top