Как да изберем детска количка

Ако и вие сте родители решите да купувате детска количка, за разходка, обърнете внимание на някои критерии.

Коя количка е по-добре да изберете с конкретна цел? Какви са най-популярните марки и какви модели има на пазара.

Научете за характеристиките, които трябва да имат най-добрите колички, както и за рейтинга на количките, които ще ви служи за ориентир.

Критерии за подбор на детски колички?

Най-добрата количка трябва да отговаря на определени критерии. По-специално обърнете внимание на:

качество на материали;

наличие на тапицерия;

стил на покривало;

обем пространство за детето;

хоризонтално и вертикално положение за детето;

допълнителни аксесоари.

Когато следите за качество, не пропускайте да обърнете внимание на тежестта на детето. Това е от значение за правилното развитие на гръбначния стълб. Колкото по-твърда е количката, толкова престоят ще се отрази по-слабо, върху гърба на детето.

Стъпката в количката също е много важна. Краката на бебето трябва да са разположени удобно, а не да висят. Ако отсъстват стъпенки към количката, детето, дори в състояние на сън, ще увисне.

Изберете колички с голяма качулка. Това е една от най-важните защити. Тя ще предпазва детето от слънце, дъжд, вятър. В зимата ще оцените силно тази част, въпреки допълнителните аксесоари към бебешкото превозно средство.

Колкото повече място има в детското превозно средство, толкова по-добре. Така ще може да поместите, както малко одеяло, така и всичко останало.

За деца под година и дори година и половина, е типично да спят по време на разходка. За това количката трябва да бъде удобна в хоризонтално положение.

Отличен бонус ще е и дъждобранът. Той, както други аксесоари като чадър, покривало, чанта са повече от необходими.

Когато избирате количка, обърнете внимание и колко тежи продуктът. Понякога се налага да влачите детските превозни средства нагоре по стълбите.

Детски колички: класиране на най-добрите в сегмента с ниски разходи

В този раздел описваме най-успешните модели детски колички. След като прочетете техните описания, ще сте по-близо до избора на количка.

Производителите на детски колички предлагат все по-удобни практични модели с дългосрочна експлоатация.

Сред моделите Бебешки Колички са Kikkaboo Комбинирана бебешка количка 2 в 1 Divaina с трансф. седалка TrueNavi Blue:

Летни колички

Тази количка имат, както предимства, така и недостатъци. Основният плюс в тях е лекотата на продукта. Количката е много лека на тегло. Дори жена може лесно да я носи с една ръка. Това не влияе на стабилността на количката.

Триколки

Сгъваемите триколки са най-добрият вариант за чести пътувания, включително в градския транспорт. Количката от този вид е маневрена благодарение на плаващите колела.

Комбинирани колички

Това са т. нар. бюджетни колички, които има много предимства. Те са снабдени с допълнителни функции и много аксесоари. Комбинираните са с летен кош и кош за новородено. Този тип колички се сгъват лесно. Побират се дори в багажника на автомобил.

Разполагат с хоризонтално положение, което улеснява съня за бебето в нормално положение. При тях може да се ползва кошът, като столче за кола.

Колички за близнаци

И без този асортимент не може. Разбира се, те са планирани за две или три деца. Изборът им, тук е ясен. Вземат се при повече от едно бебе. Удобствата, допълнителните функции, както и аксесоарите са налични, също като при останалите модели.

В крайна сметка коя количка е по-добра, решете сами. Така също може да определите кой модел от списъкът е най-подходящ за вас и да поръчате от тук: https://obebe.bg.

Scroll to Top