Какъв цвят ще отговаря на вашата кухня

Често кухнята се използва не само за ежедневно готвене, но също така се превръща в място за уютни семейни вечери и приятни разговори. Кухнята е вид огнище, така че е изключително важно да я направите максимално удобна и да предизвиквате само положителни емоции.

При вторият избор може да направете столовете в стил Прованс. Ето как:

При оформлението трябва да се обърне специално внимание над избора на подходящия цвят, защото без хармония на цветовете жителите ще почувстват дискомфорт.

Разбира се, различните хора имат свои собствени предпочитания за цвят. Въпреки това могат да бъдат идентифицирани няколко общи тенденции.

Жълт. Този слънчев цвят в източните страни символизира вечността. Интериорът създава уютна и топла атмосфера, приспособявайки се към оптимистично настроение.

Портокал. Той надминава жълтото по своето действие, засилва усещането за жизнерадост.

Червен. Символизира любовта, живота и страстта. Наситеното червено обаче е най-силният дразнител, така че е препоръчително да се използват нюанси като корал, розово и бордо в дизайна на кухнята.

Горните цветове допринасят за стимулиране и засилване на апетита, в резултат, на което често се използват в кухненския интериор. Ако членовете на семейството са с наднормено тегло, тогава тези цветове могат да играят трик, върху тях. Също така си струва да се отбележи, че такива наситени цветове като жълто, червено-оранжево, ярка охра визуално стесняват стаята.

Синьо. Този цвят е символ на спокойствието. Визуално увеличава размера на стаята и я изпълва с прохлада. В декорацията на кухнята е нежелателно да използвате яркосини нюанси, тъй като те потискат апетита.

Зелено. Внася хармония и спокойствие в стаята, повишава работоспособността на човек, без да се притеснява от напрежението в очите. Най-успешната за кухненския интериор е комбинация от нежно зелено с нюанси на жълто.

Бяло. Придава на пространството свобода. Самите отрицателните свойства – асоциативно правят кухнята да изглежда като лаборатория, така бялото трябва да се използва в комбинация с други цветове. То е в състояние да смекчи студеният студ и да балансира агресията на червеното.

Какъвто и цвят да изберете за дизайн на кухнята, основното е да се опитате да постигнете хармоничната комбинация с други нюанси.

Scroll to Top