Как най-компактно да оборудваме кухнята

Кухненски комплект не е само място за съхранение на прибори за хранене. С помощта на кухненски мебели, може да направите удобно място, да поставите много предмети от домакинството и в същото време да спестите място. Тук на помощ се явяват услугите на екипи извозва.ком.

Интеграция на плота

Плотовете са универсална част от кухненски комплект, в който най-често е вградена мивка. Освен това плотът може да се превърне във вградено място, което не изисква много място, за разлика от газовата печка. Освен това е удобно място за съдомиялна машина и фурна, на което няма да е необходимо да се подпирате, за да поставите чинията в нея. Тук също може да се монтира хладилник или фризер.

Вградете чекмеджета

Това е удобен метод за опростяване използването на домакински уреди. Най-често в него са вградени различни такива, микровълнови фурни и друго малко оборудване. Сега все по-популярни са вградените хладилници, за които се създават специални шкафове. Съдомиялните машини са най-често вградени в долните чекмеджета. Специално за монтаж в шкафове се продават модели перални машини, в които има място за дъска в долната част и отстрани закрепването за вратата на шкафа. Кухненските абсорбатори могат да бъдат вградени и в горните шкафове на слушалката, така тръба ще е скрита. В допълнение, шкафчетата могат да скрият комуникационни тръби, водещи към вентилацията.

По-често такива предмети за бита са скрити зад вратите на шкафа, но за някои може да се покаже контролния панел отвън. Всичко зависи от конкретния модел на устройството. По-добре е да купите устройства, които ще се монтират в самите мебели заедно с аксесоарите към тях. Така по време на монтажа ще избегнете евентуални проблеми. Дори факта, че оборудването не се побира в шкаф.

Предимствата на технологията за вграждане са:

естетика;

компактност;

лекота на използване;

много функционалност.

Има само един недостатък на този метод – уредите, вградени в кухненските мебели, са по-скъпи.

Винаги може да закупите, сред готовите модели или да направите поръчка за вашата индивидуална кухня. Вторият вариант ще бъде идеален, ако оборудването, което трябва да вградите, вече е купено.

Scroll to Top