Как да вземете слънчеви очила, според формата на лицето

Изборът на слънчеви очила, според формата на лицето е свързан с индивидуален подход. Какъв е той и кои модели ще прилегнат най-добре на вашите форми, научете сега:

Очила за овално лице

Собствениците на овални лица се вписват в почти във всяка рамка. Ако искате да добавите изображение с мека женственост, изберете кръгли рамки. Ако целта ви е да създадете по-брутален и смел стил, направете избор в полза на очилата с остри ъгли.

В някои случаи е по-добре да се откажете от извънгабаритни очила. Те ще нарушат хармоничната пропорционалност на лицето ви.

Препоръчително: почти всяка рамка, която отговаря на размера.

Не се препоръчва: рамките с твърде широки, големи очила.

Слънчеви очила за кръгло лице

Ъглови рамки – котешко око, „пеперуди“, пътнически ще помогнат за изглаждане на прекомерната закръгленост. На такива лица изглеждат добре правоъгълни и квадратни форми, както и рамки с тесен мост на носа.

Тъмният цвят на рамката ще балансира лицето и ще го доближи до овалната форма. Ако ширината на очилата е по-голяма от дължината, това осигурява допълнителни условия и прави по-правилни пропорции.

Масивните рамки, заоблените форми и рязко очертаните ъгли, напротив, подчертават кръглите черти на лицето, а очилата, които покриват веждите, най-накрая ще унищожат пропорционалността.

Препоръчва се: ъглови рамки с правилната геометрична форма, рамки с тесен мост на носа, котешко око, пътнически и „пеперуди“. Предпочитание трябва да се даде на очила с тъмна рамка.

Не се препоръчват: заоблени, масивни рамки, които се простират извън линията на веждите.

Очила за квадратно лице

За да подчертаете индивидуалната красота на квадратно лице, струва си да го омекотите със заоблена рамка. Слънчеви очила без рамки, тоест очилата, които не са поставени в рамка, са перфектни. Винтидж панто, грациозно котешко око или красиви „авиатори“ ще подчертаят предимствата, а прецизно подбраните рамки ще замаскират известна острота, присъща на този тип хора.

Миниатюрните и тесни очила, както и квадратните форми и острите ъгли ще предизвикат обратен ефект.

Препоръчва се: оригинална геометрия, „котешко око“, „авиатори“, очила с формата на капка и заоблени очи, съответстващи точно на ширината на лицето.

Не се препоръчват: малки, тесни рамки, квадратни форми и очила, които подчертават ширината на лицето.

Очила за триъгълно лице

За да изберете рамка във формата на лице с триъгълни линии е необходимо да се постигне баланс на такова лице. Тук акцентът трябва да се измести към скулите и брадичката. Очила – „авиатори“ перфектно ще се справят с тази задача. Класическият пътешественик подчертава скулите, които също могат да насочат вниманието към долната част на лицето.

Струва си да експериментирате с рамки с голям размер. Основното е да изоставите модели с остри ъгли, които нарушават геометрията на лицето, така че е по-добре да се въздържате от квадратните очила.

В борбата за пропорционалност ще помогнат не само форми, но и цветове. Потърсете рамки с акцент долен ръб.

Препоръчва се: „авиатори“ и всякакви рамки, които ще ви позволят да преместите акцента от горната част на лицето към долната.

Не се препоръчват: масивни ъглови очила, квадратни рамки.

Oчила за правоъгълни (продълговати) лица

Как да изберете форма слънчеви очила, ако имате продълговато лице? Вашият избор трябва да са широките рамки, които ще балансират разликата между хоризонтални и вертикални линии на лицето. За тази цел най-подходящи са масивните очила или всякакви рамки с необичайна форма, които визуално скъсяват лицата – „тишеиди“ (известни още като „Lennons“) или „котешко око“. Чувствайте се свободни да експериментирате с геометрията. Най-оригиналните опции са за вас! Ако сте почитатели на консерватизма, тогава решение ще са прозрачните очила с тънка рамка.

От тясната форма и ярките рамки с цветни щампи е по-добре да откажете.

Препоръчва се: широки хоризонтални рамки, необичайна геометрия – очила във формата на звезди, сърца и др., „Tisheydy“, „котешко око“, прозрачни очила с тънка рамка.

Не се препоръчват: тесни и малки рамки, правоъгълни очила, ярки цветове.

Очила за слънце на хора с лица и форма на диамант

Основната задача на очилата е да създадат баланс, между тесните и широки части на лицето. Рамките с подчертана горна част ще ви позволят да засилите очната линия. Подходящ вариант биха били „авиаторите“.

От графата мъжки слънчевите очила с рамки, които ще подчертаят ширината на скулите, е по-добре да се въздържате.

Препоръчителни са: моделите очила, които ще се фокусират, върху линията на очите – „котешки“ рамки, „браунали“, „авиатори“. По същия начин ефектът може да се постигне със стандартна рамка, горната част, на която е украсена или подчертана с по-ярък цвят.

Не се препоръчват: рамки, които подчертават ширината на лицето.

Последен съвет:

Всички горепосочени точки имат съвещателен характер. Не забравяйте, че чисти видове лица не съществуват в природата. И няма да разберете, дали моделът слънчеви очила е подходящ за вас или не, докато не го пробвате на лицето си.

 

Scroll to Top