Къде се крие дървеницата

Домашните вредители, дървеници обикновено се крият през деня и стават активни през нощта. Плоското и малко тяло на насекомото позволява да се скрие, дори и в най-малките пукнатини и процепи. Обикновено дървеницата се крие в мебелите, но можете да я срещнете на нехарактерни места.

За унищожаване на дървениците е необходима висококачествена обработка на апартамента. Такава се препоръчва от ПРЕВЕНТА.BG.

Разбира се, има много доказани домашни рецепти как сами да се избавите от дървеници. Въпреки това, професионалната обработка, срещу дървеници във всеки случай ще е най-ефективна и надеждна.

Къде в апартамента се появяват дървеници

Често хората, които срещат проблем, не разбират откъде идват дървениците. Това е така, защото апартаментът е чист и винаги добре нареден. Тези насекоми не е задължително да живеят в антисанитарни условия. Мръсотията създава само най-удобната среда за живот, но не е основното условие. Всъщност те могат да се населят на всяко място, където живее човек или животно, тъй като се хранят с кръвта му.

Насекомите влизат в апартамента от няколко места:

от мазето, от тавана, през вентилацията;

от съседи (след дезинфекция или дълго изоставен празен апартамент);

от всяко обществено място, прилепващи към дрехи или чанти и друг багаж;

заедно с мебели или книги, закупени втора употреба (почти невъзможно е да донесете насекомото с ново легло от магазин за мебели);

от улицата в козината на домашен любимец (индивидите в природата не живеят, но могат да се преместят на домашен любимец от временно местообитание);

от хотела или квартира под наем, където сте пренощували;

върху куфарите, докато сте били на път (особено ако е имало пътуване до горещи страни).

Оказва се, че начините за попадане в апартамента са два и са разделени на вътрешни (вътре в една жилищна сграда) и външни (от улицата, от друга стая). В първия случай основната причина е или разширяването на местообитанието, поради размножаване, или дезинфекция в предишното място на пребиваване. Второто е, когато насекомото избере друг „собственик“.

Къде в частната къща се появяват дървеници

В частна къща, буболечките могат да се появяват по същите начини, както в апартамент. Към познатите вече има и други начини за заразяване на жилищата Те са, както следва:

от селскостопански животни – пилета или кози;

от диви птици – лястовици или гълъби живеещи по таванското помещение.

Въпреки, че дървеницата живее в къщи, изработени от някакъв материал, най-харесваното им местообитание е необработеното дърво. То представлява удобен естествен материал, който създава лесни условия за живот и скривалища по цепнатини. Да премахнете паразитите от такава къща ще се окаже изключително трудно.

Къде се крият през нощта

През нощта дървениците обикновено не се крият, защото това е времето, когато човек заспива, а те излизат на лов. Разбира се, по-добре е да се справите с насекомите, през деня, в противен случай силите ще бъдат неравностойни. Ако е нощ и се опасявате, че дървениците ще излязат, оставете ярка светлина в стаята или намажете с лавандула – миризмата й ще изплаши за известно време неприятните „съседи“. След това и при първа възможност наемете професионална фирма по ДДД, борба с вредителите. Това може да направите от този адрес: http://www.preventa.bg

Scroll to Top