Дамски раници много – избeри една, с която да се откроиш в тълпа

Раницата е нещо, без което много жени не могат да си представят деня. Градските дамски раници могат да се конкурират с класическите чанти по своята популярност.

Дамски раници

Защо обичаме дамските раници

Как раницата става „любимка“ на всяка втора жена? Някога тя беше най-добрият приятел спортисти и туристи. Малко по-късно модата за раниците беше подхваната от младите хора. Тя е идеален аксесоар за ученици и за забавление. Помества с лекота всички неща и оставя ръцете свободни. С нея можете да говорите по телефона, да правите снимки, да пиете кафе. Дори да хапнете в движение е много по-лесно. А какво ще кажете да освободите ръцете си за прегръдка?

Дамски раници

Лекота, мобилност, удобство с дамски раници

Именно това, което изброихме по-горе, прави раницата привлекателна за градски стил. Независимо от възрастта и професията, дамските раници са се настанили трайно в живота на много хора. С тяхно участие много жени получават специален, нов, различен образ от предишния. Характерното за него е младост, лекота, чар.

дамски раници

Как да изберем дамска раница

Ако един път опитате да носите раница и това ви харесва, най-вероятно с времето ще имате цяла колекция от приятели „за през рамо“. Сами ще се убедите, че няма по-удобно нещо на света.

Обемните модели трябва да се оставят за дълги пътувания или преходи. В града, в обществения транспорт, в тълпата, малките до средните раници са отлично решение. Освен това те са лесни за комбиниране с почти всяко облекло.

Формата може да бъде правоъгълна, квадратна или дори кръгла. Помислете коя раница е по-подходяща за вас – твърдата или мека, „чанта“. Твърдата по-лесна за поддържане на реда, особено ако вътре има отделения и джобове. Меката е в по-свободен стил. С нея ще изглеждате по-младежки, свободно и красиво.

Дамски раници

Дамски кожени раници

Раницата не просто е „преминала“ от спорта и туризма в полето на ежедневието. Някои стилове и модели са станали абсолютен хит, дори в бизнес сферата. Например кожените раници. Те лесно могат да се превърнат в алтернатива на чантата, с която отивате в офиса. Моделите могат да са самото олицетворение на елегантността.

Дамски раници

Етно стил

Харесвате ли дълги рокли и поли, бижута от дърво и стъкло? Сладката раница в етно стил е вашият вариант. Обърнете внимание на моделите от меките тъкани. Някои са съвсем минималистични, докато други се допълват от декоративни детайли. Това може да са мъниста, дантели и вратовръзки, бродерия, кожени и велурени предмети, копчета, деним и т.н.

Отличителна черта на такива дамски раници са необичайните орнаменти. Най-простият дизайн е чанта с шнур в горната част. Други популярни варианти са по-твърди, правоъгълни модели, с подплата и плътно дъно.

дамската раница

Небрежен стил

Тези раници могат да бъдат наречени градски в пълния смисъл на думата. Те са много по-малки от спортните, но  достатъчно големи, за да поберат малък лаптоп. Обикновено за правоъгълна форма, дизайнът може да е или мек, или полутвърд. Такава раница може да е направена от найлон, кожа, платно. Основното условие е водоустойчивостта на материала. Презрамките трябва да са удобни, да не са прекалено стегнати. Страхотно допълнение са външните джобове с копче или цип. Обикновено в тях се поставят дребни пари или ключове. За мобилен телефон най-често се прави специално отделение вътре.

Дамски раници

Дамски раници за всеки повод

Голямо предимство е, че може да вземете тази очарователна мини раница със себе си на парти. Тя ще направи образа ви грациозен, ефирен, женствен.

Най-леките и удобни модели са тези, които носим ежедневно и ни създават добро настроение!

Scroll to Top