Как да инсталирате и актуализирате карти в GPS навигацията за кола

GPS навигацията за кола

Как да инсталирате и актуализирате карти в GPS навигацията за кола

За съвременния шофьор е трудно да се справи, без навигация. Благодарение на картите на тези устройства собствениците на превозни средства лесно се ориентират по пътищата и не рискуват да загубят курса си.

Въпреки това, за да може устройството да предоставя само актуална информация, е желателно софтуерът му да се актуализира периодично. И предвид факта, че на пръв поглед задачата изглежда трудна, на практика всеки може да се справи с нея. Сега ще ви кажем, как да актуализирате картата на GPS-навигация за кола бързо и без проблеми.

Защо трябва да актуализирате картите в навигатора

Подобрените версии на GPS карти се появяват средно веднъж на всеки 6 месеца. В създаването им участват, както опитни картографи, така и опитни уебмастъри.

Всяка актуализирана карта се различава от предишната по разширена зона на покритие. Тази територия включва къщи, построени през последните месеци, нови възли и пътища. Освен това в модифицираните карти са коригирани онези неточности, които са открити в предишни версии. И въпреки, че някои грешки могат да продължат да се появяват, ефективността на GPS-навигатора с всяка нова версия се увеличава значително.

Между другото, потребителите на някои автонавигатори могат лично да участват в подобряването работата на тези устройства. Например, устройствата Garmin ви позволяват да изпратите част от картата, където е направена неточност, на разработчика за по-нататъшна корекция.

Какво е необходимо за актуализиране на навигатора

Почти всички популярни системи за навигация за кола, предоставят възможност за бързо и безплатно актуализиране на карти на автонавигатори. Следователно може лесно да се справите сами с актуализирането на GPS карти.

Какво ви трябва за това?

Компютър или лаптоп с мрежова връзка.

Самата навигация за кола. Уверете се, че е заредена.

USB кабел за свързване на устройството към компютър. По правило този кабел идва със самото устройство.

Освен това се подгответе, че ще ви отнеме време, за да извършите всички необходими действия. Въпросът е, че картите, като правило, „тежат“ много. Ако вашата интернет връзка не е много бърза, тогава се пригответе да почакате.

Източник: БГАУТО.ЕУ