5 съвета за почистване на таванско помещение

Преустройството на таванско помещение е чудесен начин да използвате загубеното пространство в дома си. Независимо, дали искате да добавите още една спалня или може би домашен офис, тази зона е идеалното място. Това обаче изисква обширна работа и едно от първите неща, с които трябва да се захванете е почистване на тавани.

По този начин спокойно ще освободите място за строителите да влязат и да направят своята магия.

Сега, това може да бъде голяма работа, особено ако сте склонни да поставяте нещата там за съхранение. Плюс това, да не говорим за праха и страховитите пълзящи животни, които може да дебнат там горе! Така, за да ви помогнем да започнете с разрешението за мисии, разгледайте тези полезни съвети.

  1. Облечи се подходящо за случая

В зависимост от това, какво трябва да правите в таванското помещение, най-добре е да се облечете съответно, за да сте в безопасност. Ако трябва да почистите тонове прах и потенциално влага и мухъл , може би е добра идея да носите маска, докато почиствате. Може да изглежда малко, но ако имате чувствителна кожа, докосването на различни неща може да предизвика дразнене. Освен това дробовете ви ще са ви благодарни, че не вдишвате праха и влажния въздух.

  1. Внимавайте за грешки

В зависимост от възрастта на вашия дом, може да имате насекоми, живеещи на тавана. В повечето случаи те са безвредни и лесно се отстраняват. Някои обаче може да се нуждаят от специално внимание. Внимавайте за гнезда от всякакъв вид, особено гнезда на оси и се обадете на службите за борба с вредителите, за да ги отстранят напълно.

  1. Сантименталност

Ако обичате да държите сантиментални предмети, таванът ви може да е пълен със сувенири и неща, които не искате да изхвърляте. Ако обаче преобразувате това пространство, няма да имате друго място, където да поставите тези елементи, след като бъде завършено. Така че сега е страхотно време да разчистите нещата. Много вероятно е да се окаже, че повечето неща трябва да бъдат премахнати. Това е особено вярно, ако смятате, че те изобщо няма да свикнат в бъдеще. След като завършите разчистването, ще се почувствате много по-добре и професионалисти като smetishte.com могат да започнат работа с вас, без прекъсване.

  1. Почистване преди последния етап на декориране

Вашите майстори и строители често оставят таванското пространство в не най-добрата форма на чистота и ред. Въпреки това е жизненоважно да се уверите, че всичко е готово за етапа на декориране. Компании като https://smetishte.com/pochistvane-mazeta-tavani-izvozvane-smetishte могат да ви дадат полезни съвети как да подготвите всичко; така че професионалистите да могат да влязат и да се заемат направо с работа. Като се подготвите предварително, стаята ще изглежда фантастично, когато бъде завършена.

  1. Помислете за размера на работата

В зависимост от това, колко неща имате на тавана си и степента на преобразуване, може да се наложи да вземете екип, за да премахнете боклука, след почистване на тавани. Преустройството на таванско помещение е значителен проект за обновяване и частта от почистването е само началото. Наемането на екип е чудесен начин да се гарантира, че всичко е професионално почистено и може също да помогне на строители и декоратори.

 

Източник на снимки: shutterstock

Scroll to Top