Почистване след пожар, отстраняване на сажди от апартаменти и къщи

Почистване и обработка на помещенията след пожар, отстраняване на сажди от апартаменти и къщи са все неща, за които е добре да сте информирани. Не се знае, кога на човек „ще му дойде до главата“.

Неспазването на правилата за пожарна безопасност може да доведе до пожари в жилищни и нежилищни помещения. Често причината за това са неизправни домакински уреди, електроника, електрически кабели.

Кога се налага почистване след пожар, отстраняване на сажди от апартаменти и къщи

Въпреки използването на системи за пожарна безопасност, броят на пожарите не намалява, а жертвите се нуждаят от почистване след пожар, почистване на стени, тавани. Пожарът, димът и саждите могат да причинят значителни щети, които стават още по-големи, след потушаване на пожара в резултат на навлизане на големи количества вода в помещенията.

Основният проблем, пред който са изправени жертвите на пожар е извършването на качествено почистване на помещенията след пожар. Правилното решение е да поверите тази работа на професионалисти. Тях ще откриете и на този сайт: TOVARNIPREVOZI.BG.

Независимо да се отървете от всички негативни последици от пожара. Сами да премахнете миризмата на изгаряне, сажди и овъглявания е малко вероятно да успеете.

Проблемът с прибирането на реколтата след пожар е, че саждите и стърнищата буквално се просмукват в дървото, просмуквайки се в пукнатини в пода, стените и тавана. Необходимо е да премахнете саждите и да ги изгорите не само на видими места, но и на скрити места. Мазето, таванът, стените са само част от местата, които трябва да бъдат старателно почистени.

Ако пожарът е възникнал в дървена къща и самата къща е оцеляла, какво трябва да се направи?

Използването на традиционни методи за почистване на изгорели повърхности включва голямо количество ръчна работа и следователно много време. Ако къщата е построена по класическата технология, тя ще бъде частично разглобена. Дървесината, която е била силно повредена (изгорена) – ще трябва да бъде заменена. Нагревателят, който абсорбира сажди и гори – също трябва да се смени с нов. На труднодостъпни места понякога е много трудно да се извърши качествено почистване. В допълнение, основният проблем с проникващата миризма от стените на сажди ще остане.

Как да спасим къщата с почистване, може ли да го направите частично?

Да, този вариант е възможен. Особено ако вие сте построили тази къща и знаете как е разположена. Дървените къщи се състоят от рамка, трябва да имате достъп до тази рамка. За да направите това, започнете да разглобявате стенната плоча. Отстранете вътрешността на хипокаркона, отстранете остатъците от пароизолационния филм, отстранете изолацията. Направете същото с покрива и пода. След това има две възможности за почистване на рамката и възстановяване на къщата след пожар, за това трябва напълно да се отървете от сажди, изгорели неща и овъглени:

Ръчно отстраняване на сажди и изгаряне с химически средства;

Абразивна обработка с пясъкоструйно оборудване.

Разликата между двата метода на почистване е, че в първия случай е необходимо да се използват химикали за отстраняване на сажди и пепел, а във втория пречистването се извършва със сода или пясък, такова пречистване се нарича пясъкоструене. Разбира се, вторият вариант ще почисти саждите и ще изгори по-качествено и много по-бързо, но не може да го направите, без химикали. По-добре е да използвате два варианта – тогава резултатът ще бъде много добър.

Почистване и обработка на помещения след пожар, отстраняване на сажди, изгаряния, сажди в апартаменти, къщи

От всички технологии за почистване, след пожар с абразивно почистване, може да сте сигурни, че това е екологичен начин. Факт е, че за извършване на работата се използват само безвредни материали – пясък и натриев бикарбонат (сода). В същото време не е необходимо да се използват химикали. По този начин, избирайки да почиствате и почиствате след пожар с помощта на пушка, неизбежната работа по подреждането на всяка стая ще стане по-лесна и бърза.

Scroll to Top