Растения, за които е лесно да се грижите

Всички тези лесни за гледане растения са подарък за тези, които имат двор, но нямат време да се грижат за неговото подреждане и грижи. Растения, за които е лесно да се грижите, задоволяват удоволствието от градинарството, но не изискват много внимание, а резултатите често са впечатляващи.

Всичко, което трябва да направите, след самото почистване на терени е внимателно да изберете правилните растения за климата и качеството на почвата. Това може да стане от списъка с растения, за които е лесно да се грижите. Ето и него:

Алое вера

Тя е част от категория сукулентни растения. Има дебели листа, които могат да съхраняват вода за дълго време. Тези, които не се интересуват от поливане на градината, могат да бъдат спокойни, защото алое вера сама си прави запаси от влага и има допълнителни ползи при различни кожни проблеми, като слънчево изгаряне.

Мирната Лилия

Малко са цветята, които не изискват много внимание, но мирната лилия принадлежи към категорията. Тя е подходяща за по-малко страстни градинари . Има елегантен вид и предпочита сенчести места, но може да цъфти, както през лятото, така и през зимата.

Кактус

Създаден сякаш специално, за да бъде игнориран, кактусът изисква малко вода и обича топлината. Казват дори, че кактусът се унищожава трудно дори и умишлено. Може да избирате от разнообразие кактуси, със или без цветя, които да засадите в саксии у дома.

Бамбук

Определян като най-лесният за грижи, бамбукът се разраства бързо, поради което често е за предпочитане да се засажда само в саксии. Бамбукът не се „разваля“ нито ако го поливате твърде рядко, нито ако му слагате твърде много вода.

Бръшлян

Рецептата за грижа за бръшлян е изключително проста: слаба светлина, малко вода. Не е нужно да се притеснявате да го преместите на слънце или на сянка, не е нужно да се притеснявате да го поливате, толкова е просто и расте много бързо.

Грамофонче, Синьо цвете Зори

Поради упоритостта, с която се разпространяват и завладяват градината, от определена гледна точка се считат за инвазивно растение. То притежава нещо от амбицията и устойчивостта на плевелите, но щом сте видели красивите и ярко оцветени цветя в началото, сутрин ще ги обикнете и ще ги оставите да си никнат в градината. Разбира се, определени граници. За това диво „поведение“ е много важно, внимателно да изберете и подготвите мястото, където да засаждат.

Астилбе цвете

Тези цветя са част от специалната категория растения, които убиват плевелите! Те са благословени и принадлежат към категорията растения, които са лесни за грижи. Има ги в ефектна гама от цветове и нюанси, сортове с различни периоди на цъфтеж, така че ако искате, може да имате перфектна градина само с Astilbe. Техните цветчета могат да покрият целия период от март-април до юни-август и дори септември. Много са лесни за грижи, могат да се разделят, да се засаждат през пролетта и есента.

Гераниум, Здравец

Красивото и декоративно градинско цвете не е никак трудно за грижи. То не е никак претенциозно и се приспособява към всякакви климатични и почвени условия. Гераниумът е най-добър за гледане в саксии, но може да бъде и добро решение в градинската почва, красивите му цветя са магнит за пеперудите и държат настрана мухите и комарите.

Божурите, астрата и ментата също принадлежат към категорията лесни за поддръжка растения. Последният е много декоративен. Градинският чай, декоративният лук, декоративното зеле и всички ароматни растения (особено босилек, розмарин и мащерка), могат да бъдат, както декоративни, така и полезни. Всички те са добър избор за градина, за която нямате време да се грижите!

Източник на информация: Извозва.сом

Scroll to Top