Как да се отървете завинаги от мухъла с тези 4 лесни трика и почистване на мазе

Мухълът е най-големият враг на нашия дом, затова за него и почистване на мазе ще говорим в настоящата статия.

Кога и къде най-често се образува мухъл

Мухълът се образува на места с висока влажност, непроветриви и места, където има течове. Най-засегнати от него са мазетата. Освен факта, че стените ни са разрушени, мухълът може да повлияе и на здравето ни. За щастие има няколко прости трика, които можете да използвате, за да се отървете от мухъла завинаги.

Прости методи да се отървете от мухъл в къщата

Мухълът се появява, когато влажността в къщата е много висока и през повечето време най-влажната стая е банята, а извън апартамента, това е мазето. Ако се борите с мухъл в мазетата, то трябва да започнете с организация и почистване на мазе. Ако става дума за мухъл в къщата и банята ви не е добре вентилирана, много бързо може да се появи мухъл.

Ще забележите това по сиви или черни петна по тавана, ъглите или стените. Ето няколко метода, които ще ви помогнат лесно да се отървете от мухъла:

Първата стъпка е винаги да се уверите, че вашите терени са добре проветрени

Разбира се за мазето това е трудно, защото невинаги разполага с прозорец.

И все пак, ако има такъв отворете го или дръжте вратата леко открехната. Можете да изберете и вградена вентилационна система.

Избягвайте претрупвания и задръстване на пространствата

Не е тайна, че всички използваме мазетата за складови помещения, където всичко, което не намира място в дома, отива в тях. Хубаво е да не позволявате пространствата на мазето да са задръстени с излишни неща.

Когато складираме много и излишни неща, понякога камарите достигат до тавана, така стените са почти затворени и влагата много лесно се отлага по тях. Направете добра организация и почистване на мазе с изхвърляне на всичко излишно от терените му. Така ще дадете възможност на стените да дишат и влагата няма да се отлага по ъглите и стените му.

Не оставяйте мокри неща

Избягвайте да оставяте мокри неща, дори за кратко. Ако все пак се налага, постарайте се да са в затворени и изолирани съдове.

Проверете за течове от спукани тръби

Все пак цялата канализация на жилищните сгради е насочена в мазетата. Проверете, за течове и спукани тръби и предотвратете, ако има такива.

Scroll to Top